Het nieuwe nummer van Pulp werpt een schijnwerper op Fabriano, het merk van de Fedrigoni Group vernoemd naar de Italiaanse stad waar haar molens in 1264 werden gesticht en vanwaar sindsdien haar door kunstenaars geliefde papier wordt gebruikt.

Artikelen in Pulp 23 omvatten met name ‘Artists on paper’ (Papier gebruikt door kunstenaars) met verwijzing naar enkele vooraanstaande personen – van Michelangelo tot Bridget Riley – die in de loop der tijd op het papier van Fabriano hebben geschilderd, getekend of geschreven. ‘Fabriano today’ (Fabriano vandaag de dag) benadrukt de innovatie en groei van het bedrijf, terwijl ‘A life in paper’ (Levend papier) door Paolo Ferrarini Pentagram’s elegante rebranding van Carlo Cattaneo’s originele logo onderzoekt.
In ‘Rebirth of a paper mill’ (Wedergeboorte van een papiermolen) vertelt Chiara Medioli Fedrigoni het verhaal van de Pioraco-molen, voor en na de aardbeving van 2016, terwijl met ‘The art of the swatch’ (De kunst van stalenboeken) Nicola d’Arcangelo’s buitengewone stalenboeken voor Fabriano wordt getoond.

Deze editie is gedrukt op Materica Terra Rossa, LifeEco100 White, Stucco Tintoretto Gesso, X-Per White, Freelife Kendo en Fabriano Rusticus Bianco voor de cover. De postverpakking is gemaakt van Fabriano Murillo Rosso Fuoco.

Maak nader kennis met de nieuwe website van Pulp: pulp.fedrigoni.com