Beter papier.

Beter papier.

Ons papier kent een lang traject en reist in verschillende vormen voordat het zijn eindbestemming bereikt. Wij streven ernaar elke dag elk aspect van ons productieproces te verbeteren met onze klanten in het achterhoofd, met respect voor het milieu en door ons te richten op een duurzame toekomst. Wij controleren de keuze van grondstoffen, het gebruik van water en energie, de productie en het beheer van ons afval en wij werken aan de beheersing en vermindering van onze emissies. Dit alles doen wij om beter papier te vervaardigen. Duurzaam papier.

Gespecialiseerd papier voor creatieve toepassingen zich onderscheidend door kwaliteit, uniciteit en ESG-kenmerken.


Materia Viva: alles stroomt.

Materia Viva belichaamt onze visie van duurzaamheid, creativiteit en onze bedrijfsmissie. Materia Viva is ons manifest voor duurzaamheid en omvat alle papiersoorten met gerecyclede inhoud: negen soorten fijn papier geregenereerd uit gerecyclede materialen.
Met elk vel verminderen we de impact van onze toeleveringsketen op het milieu en verhogen we de impact op creativiteit in de wereld. Dit doen we in elke fase van onze productiecyclus: van de winning en verwerking van grondstoffen tot de vervaardiging en distributie van het eindproduct en het gebruik en de verwijdering van de materialen waaruit het is samengesteld.
Onze filosofie van ‘vooruitgang boeken’ zet ons voortdurend aan tot het zoeken naar innoverende en alternatieve oplossingen om de prestaties en de esthetiek van onze producten te verbeteren en ze zonder compromissen duurzamer te maken. Hierdoor zijn ze een referentiepunt van het hele ecosysteem voor merken, drukkers, converters, grafische ontwerpers en leveranciers die zich, net als wij, verantwoordelijk voelen om verandering teweeg te brengen.
Materia Viva

Hoofdstuk I<br />
ROOTS

Hoofdstuk I
ROOTS

21 reeksen papiersoorten gemaakt van gerecyclede vezels. 21 reeksen materiaal. Ontdek hun essentie en hun roots, evenals hun kenmerken die een gemeenschappelijke oorsprong hebben – de gerecyclede materialen waarvan zij afkomstig zijn – maar die toch alle verschillend zijn.

Verken de website
Hoofdstuk II<br />
BINNENKORT VERWACHT

Hoofdstuk II
BINNENKORT VERWACHT

From food to cosmetics. From fashion to retail. From jewelry to luxury. From corporate to personal care. Paper acquires characteristics that broaden its areas of application and use. Creative and functional solutions, equivalent to plastic in design and technical use.

Explore on the website
Hoofdstuk III<br />
BINNENKORT VERWACHT

Hoofdstuk III
BINNENKORT VERWACHT


Nieuwe producten in gedachten

Ons ESG-doel voor 2030 is om 100% van onze producten recyclebaar te hebben en dit door derden te laten certificeren.

Lees meer over de Fedrigoni’s inzet voor duurzaamheid bij zelfklevend papier

Gerecycled materiaal

Wij vervaardigen speciaal papier, zowel gecoat als ongecoat, dat kan bestaan uit 40% tot 100% gerecycled materiaal afkomstig van afval na consumptie. Onze uitdaging bestaat erin dit te blijven doen met zoveel mogelijk behoud van de esthetische kenmerken en hoge prestaties van onze producten.

Verpakkings- innovatie

Wij experimenteren met het integreren van nieuwe duurzame en geavanceerde oplossingen in papier, om te beperken dat merken en consumptiegoederen een minimum aan complexe bewerkingen en processen moeten ondergaan. Het is een buitengewoon esthetisch krachtenspel om er natuurlijkheid doorheen te laten schijnen.

Alternatieven voor vezels

Katoen, hennep, linnen, eenjarige vezels en geselecteerde gerecyclede vezels: wij werken eraan, doen onderzoek en streven ernaar om pulp te combineren met alternatieve vezels om zodoende een circulaire economie en economische duurzaamheid te bereiken. Innovatie en creativiteit worden ook een zintuiglijke ervaring.

Plastic-to-paper

Bij Fedrigoni zijn wij overtuigd van de belangrijke rol die papier speelt bij het verminderen van het gebruik van plastic en daarom ontwikkelen wij nieuwe oplossingen ter vervanging van dit materiaal. Voorbeelden hiervan zijn papier met een antikrasbehandeling, waardoor lamineren en bescherming met plastic kan worden vermeden; verstevigd dik papier voor resistente en milieuvriendelijke geschenkverpakkingen alsook papier dat een antischimmelbehandeling heeft onderdaan.

Fed | Lab

Fed | Lab

Fed | Lab is ons innovatiecentrum waar de Next Generation Paper wordt gecreëerd. Hier krijgen innovatieve ideeën vorm door nieuwe producten met een hoge technologische component en geavanceerde ESG-kenmerken die bedoeld zijn ons huidige en toekomstige streven naar de circulaire economie te ondersteunen. Het centrum is een broedplaats voor talenten en projecten uit alle geledingen van het bedrijf en van daarbuiten, die ons helpen ‘vooruitgang te boeken’ in de P2P-overgang (plastic-to-paper) en onze klanten elke dag betere en meer innoverende producten aan te bieden.

 

Kom meer te weten over wat er gebeurt bij Fed | Lab

Gerecyclede Tool

Gerecyclede Tool

Niet elk gerecycled papier is hetzelfde. In onze papierfabrieken worden de technologische prestaties en milieueffecten in vergelijking met zuiver papierpulp wetenschappelijk onderzocht om de beste toepassingen te bepalen voor elke soort. Wij delen onze resultaten.
Alles wat u ooit wilde weten over gerecycled papier, uitgelegd aan de hand van betrouwbare wetenschappelijke gegevens.

Vergelijk de prestaties van papier met gerecyclede inhoud


Ontdek meer over ons duurzaamheidstraject

Bij Fedrigoni betekent duurzaamheid het vermogen om elke dag vooruitgang te boeken op een meetbare en transparante manier, dat is de uitdaging die wij aangaan met de hulp van al onze medewerkers en onze twee kernen: de divisie Papier en de divisie Zelfklevende Materialen. Tegenwoordig zijn onze productieprocessen geïnspireerd door circulaire economie, eco-design en innovatie en stap voor stap brengt dit ons steeds dichter bij de ambitieuze klimaat- en sociale doelstellingen die we onszelf hebben opgelegd.
Ontdek meer over ons duurzaamheidstraject

Ontdek meer over ons duurzaamheidstraject