De groep Fedrigoni heeft een akkoord bereikt met de Engels-Franse multinational Arjowiggins voor de volledige overname van Guarro Casas, een Spaans historisch bedrijf met sterke competenties op het gebied van de afwerking van premium papiersoorten. Het bedrijf is gevestigd in Gelida (Barcelona), waar het een fabriek met 140 mensen beheert.

Deze overname versterkt de positie van Fedrigoni in de markt van hoogwaardige papiersoorten: Guarro Casas is zeer gespecialiseerd in de productie van fijnpapier voor boekbinden en creatieve toepassingen, waar het marktleider is in de afwerking met hoge toegevoegde waarde voor luxeverpakkingen, boekomslagen en beveiligingstoepassingen.

Zijn geavanceerde kennis in de productie en afwerking van speciaal grafisch papier verrijken bepaalde marktsegmenten waarin Fedrigoni al uitblinkt op mondiaal niveau, terwijl het de ontwikkeling van andere synergieën mogelijk maakt: het opnemen van bijkomende knowhow en complementaire technologieën zal ons in staat stellen onze portfolio uit te breiden en om ook in de toekomst een positieve impact te hebben op Fedrigoni’s business unit van zelfklevende producten, en dan vooral in het segment van hoogwaardige labels.

Download the press release